Hiljalleen alan taas juosta. Sääri ei vielä ole oikein kunnossa jotenka täytyy ottaa vielä rauhallisesti (blaaah...).  Pyöräilyä pitänyt harrastaa, jotta sääri saisi levätä. Nyt kun ei oikein voida juosta ja siitä kirjoittaa, niin puhutaan ruoasta!

Hedelmä/kasvis/vihersmoothiet! Taivaan lahja minulle joka en muuten saisi syötyä tarpeeksi kasviksia ja hedelmiä päivässä. Sitä lukee, että kasviksia kuuluu syödä, mutta en minä sitä saa aikaiseksi... En erityisesti pidä niiden mausta. Maistuvat pahalta tai ei-miltään (=ei tee mieli syödä).

Viherpirtelön peruspohja:

Tehosekoittimeen kourallinen salaatteja, vähän pinaattia, banaani ja marjoja. Vähän vettä sekaan niin on helpompi juoda.

Marja- ja hedelmäpirtelöhin voi laittaa mitä mieleen juolahtaa. Yksi hyvä resepti jolla aloitin oli:

2 banaania

½ dl puolukoita + ½ dl mustikoita

1 dl vettä (enemmän jos haluaa juotavampaa)

Ei tämä välttämättä ole ihan herkummasta päästä, mutta on yksinkertanen, juotava ja helppo tehdä ja syödä. Ja jos tekee mieli makeaa niin minä laitan mansikkahilloa mukaan (itse olen melkoinen sokerihiiri... yritän vähentää hillon käyttöä. Tietysti voisi kokeilla hunajaa.)

Banaani on aina hyvä tapa saada kirpeä (tai muuten vain omasta mielestä pahan makuinen) seos syötäväksi. Jos tekee mieli makeampaa, voi kokeilla lisätä hilloa tai hunajaa. Pinaattia kannattaa heittää pirtelöihin mukaan terveellisyyden nimissä ja koska sen makua ei erota seoksesta. Avokadoakin kannattaa sekoittaa hedelmien sekaan (terveellisiä rasvoja!). Siemeniä ja pähkinöitä voi laittaa joko sekoittimeen suoraan tai lisätä jälkikäteen juomaan syötäväksi.

Itse kokeilemalla löytää itselleen sopivia yhdistelmiä ja hyviä makuja.